superlative

 

Idag ska jag skriva ett svenska tal under rubriken normer och värderingar. Det finns tusen olika ämnen som passar in och jag har så mycket tankar kring sådant. Dock ingen aning om vad jag ska skriva om. Well well nu kör vi.

 

I övrigt är det måndag idag och när jag tänker tillbaka så hade jag en riktigt schysst vecka förra veckan.
I onsdags firade vi Fanny med ett glas vin, som sedan blev ett till, som sedan slutade med utgång och dans till två. I fredags spelade jag "den försvunna diamanten" med mina föräldrar, och åt hemmagjord pizza. Det var också fint! Lördag så jobbade jag några timmar sedan drog jag på ROW open och kikade på tävlingarna samt skejtade lite själv. Träffade bra människor jag inte träffar så ofta, vilka jag sedan spenderade kvällen och natten med. Söndag var som en söndag är - jobb och serietittande.

 

Skriva uppsats, inte blogginlägg. Just det. Hörs!


inför radio

 
 
 
Jag och Anton ska snart hålla ett radioprogram ihop. Sitter just nu på waynes och finslipar vårat manus.
 
Vi lever i ett land med ett främlingsfientligtparti i riksdagen, projekt som reva har blivit en del av vardagen, en migrationsminister som uttalar sig rasitiskt och privilegier på grund av hudfärg existerar. Vi kommer under cirka 45 minuter tala om detta, informera, diskutera och tala utifrån våra egna åsikter. Vi, två priviligerade, vita ungdomar som inte är de som upplever den rasism som dagligen kastas i ansiktet på människor med annan hud och hårfärg än oss ska ändå försöka greppa den och tala om den från ett utifrånperspektiv. 
 
Vill redan nu berätta att vi är medvetna om att vi inte har något sorts tolkningsföreträde i denna fråga, men den berör oss starkt och vi vill med information och diskussion försöka beröra andra.

RSS 2.0